Задача з математики 4 класу з Бліц-контролю знань М. В. Беденко математика 1 частина: За 2 дні мавпочка зібрала 114кг бананів. Першого дня вона зібрала в

Задача з математики 4 класу з Бліц-контролю знань М.В.Беденко математика 1 частина: За 2 дні мавпочка зібрала 114кг бананів.Першого дня вона зібрала в 5 разів більше, ніж другого. Скільки кілограмів бананів збирала мавпочка кожного дня?

  • 114:5=22.8 (кг) 
    114-22.8=91.2(кг) За первый день собрала 91.2 кг, а за второй 22.8 кг
  • Якщо на другий день мавпочка зібрала 1 частину яблук,то першого дня вона зібрала 5 таких частин.
    Отже за 2 дні  вона зібрала 6 частин яблук :   1) 1+5=6 (ч.)
    знайдемо скільки яблук в одній частині:           2) 114:6=19(кг) -це вона і назбирала                                                                                         другого дня
    тепер знайдемо скільки першого дня:               3)19*5=95(кг) або 3) 114-19=95(кг)